perjantai 21. huhtikuuta 2017

23. Babyshower!

Rakastan yllätyksiä. Ja siis eritoten niiden järjestämistä! Pidettiin pitkäperjantaina meidän tulevalle mutsille babyshowerit, joita jännitin monta päivää etukäteen. Yllätys ja järjestelyt onneksi onnistuivat ihan täysin, vaikka osa järjestäjistä olikin toisilleen ennestään tuntemattomia! Teemana oli brunssi, koska tuleva äiti joutui vielä työvuoroon syöpöttelyn päätteeksi.








Babyshowerin ideahan on koota odottavan äidin läheiset yhteen ja juhlistaa tulevaa mammaa! Alkoholia ei kauheasti näissä kemuissa kulu, mutta hyvää ruokaa ja hemmottelua kannattaa kuitenkin sisällyttää mukaan. Lahjoja unohtamatta!

Itse keskityin lähinnä leipomiseen, tein porkkanakakun ja paria suolaista piirakkaa. Tytöt olivat myös taiteilleet ihan mielettömän vaippakakun! Masuasukki sai myös leluja, vaatteita ja kylpypyyhkeen, eikä äitiäkään oltu unohdettu. Koitettiin myös kaikki arvailla vauvan painoa, pituutta ja nimeä sekä syntymäpäivää, mutta muuten aika meni höpötellessä ja kahvitellessa. Kiireettöimä herkutteluaamuja voisi alkaa kyllä useamminkin pitää..





Mauno-masuasukin kakku oli mielestäni tosi mehevä ja hyvä, vaikka itse sanonkin! Tein kakun edellisenä iltana ja kuorrutin ja koristelin aamulla.  Kirjaimet taiteilin sinisestä sokerimassasta.

THE CARROT CAKE
  • 3 dl ruokokidesokeria
  • 3 munaa
  • 1,5 dl voita
  • 1,5 dl kookosöljyä/muuta kasviöljyä
  • 4,5 dl jauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • kanelia
  • inkivääriä
  • kaardemummaa
  • 300 g porkkanoita
  • 100 g mantelirouhetta
Kostutus:
  • tilkka vettä ja sitruunamehua
Kuorrute:
  • 2 prk maustamatonta Philadelphia-tuorejuustoa
  • 50 g voita
  • n. 6 dl tomusokeria
  • sitruunamehua ja raastettua luomusitruunan kuorta
Vatkaa munat ja sokeri kevyesti vaahdoksi, lisää öljy ja voi. Sekoita kuivat aineet toisessa kulhossa ja lisää seokseen. Raasta porkkanat ja purista niistä ylimääräinen vesi pois. Lisää porkkanat ja mantelirouhe taikinaan ja sekoita.

Kaada taikina voideltuun, ⌀24cm vuokaan ja kopauta varovasti ilmakuplat pois. Paista 170 asteisessa uunissa n. 45 min. Kokeile kypsyyttä puutikulla! Paistoaika voi vaihdella paljonkin riippuen uunista ja vuoan koosta.

Valmista kuorrute. Notkista tuorejuusto ja lisää siihen sulatettu voi, sekä tomusokeria vähän kerrallaan. Purista hieman sitruunamehua sekaan ja raasta puolikkaan sitruunan kuori mukaan.

Anna kakun jäähtyä ja leikkaa sitten kolmeen osaan. Kostuta pohjat kevyesti vesi-sitruunamehuseoksella. Levitä tuorejuustokuorrutetta jokaisen kerroksen väliin, muista jättää kuorrutetta myös kakun päälle!

Nam!


Seuraavana olis vuorossa sitten polttareita, tosin eri henkilölle..(?)

xx

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti