maanantai 10. huhtikuuta 2017

21. Wine, friends, family, raw cakes, korean BBQ

Kuten aiemmin jo puhuin, mulla oli pari päivämäärää tässä keväällä tiedossa, jolloin aioin ihan hyvällä omatunnolla ottaa vähän rennommin. Lähdettiin siis perjantaina aamusta Tampereelle viettämään pitkää viikonloppua, johon mahtui auringonpaistetta, ystäviä, perhedinneri ja illanviettoja..ja vähän shoppailua!










Testasin myös vihdoin paria erilaista raakakakkua, ja vaikka raakaleivonnaiset ovatkin aika pitkälti täysin erilaisia tavallisiin kakkuihin verrattuna, leipaisin sellaiset mielestäni ihan hyvällä menestyksellä! Ensimmäisestä kakusta ei jäänyt itselle kamalasti todistusaineistoa, mutta laitan toisesta reseptin nyt jakoon. Kakku tuli perhedinnerille jälkiruoaksi. Alkupalaksi äiti oli loihtinut parsakeittoa tuoreista parsoista, ja pääruokana herkultetiin korealaista barbequeta. Nam!

Väsymys on nyt ihan mieletön, vaikka viikonlopun piti olla rentouttava.. Sunnuntaina hölkkäiltiin Olgan kanssa noin tunnin lenkki, ja tänään ajattelin mennä työmatkat jalan. Pääsiäissuklaat unohdan kuitenkin nyt taas hetkeksi, eli ruokavaliossa ollaan taas täysillä kiinni! Salille on paluu sitten huomenna..

Kakun ainekset mittailin aika silmämääräisesti, sillä porukoiden astianpesukone oli hajonnut, enkä halunnut tehdä liikaa tiskiä kaiken maailman mittakupeilla. Siksi määrät ovat noin suurinpiirtein. :D




Vadelma-suklaa raakakakku

Pohja:
  • 1,5 dl taateleita
  • 1,5 dl manteleita
  • limemehua
  • (vettä)

Vadelmatäyte:
  • 1,5 dl vadelmia
  • vajaa desi kookosöljyä
  • vaahterasiirappia (maun mukaan)
  • limemehua
  • 2 dl yön yli liotettuja cashewpähkinöitä
  • inkivääriä

Suklaatäyte:
  • vajaa desi kookosöljyä
  • vaahterasiirappia (maun mukaan)
  • 2 rkl raakakaakaojauhetta
  • 2 dl yön yli liotettuja cashewpähkinöitä

Laita cashewpähkinät veteen likoamaan 6 tunniksi, tai yön yli. Soseuta taatelit ja mantelit mössöksi, lisää maun mukaan limemehua ja (pieni tilkka) vettä, kunnes pohja on käsiteltävissä. Taputtele pienehkön irtopohjavuoan pohjalle ja laita pakkaseen.

Sulata kookosöljy. Soseuta kaikki ainekset ja lisää makeutusta, inkivääriä ja limemehua maukusi mukaan. Levitä täyte pohjan päälle tasaisesti ja laita pakkaseen.

Soseuta puhtaassa kulhossa suklaatäytteen ainekset, levitä vadelmatäytteen päälle ja laita pakasta vähintään neljä tuntia. Kakku kannattaa ottaa sulamaan huoneenlämpöön n. 3 tuntia ennen tarjoilua, jotta se ehtii sulaa tarpeeksi, muttei liikaa.

Sihvilöi raakakaakaojauhetta valmiin kakun päälle ja koristele!



xx

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti